Our company is located in the middle of Alfold (the Great Plain), Soltszentimre. Our emblem is based on the church tower of more than 1000 years old, the Csonka Torony (Tower). The church was built by King Stephen, in memory of his son Prince Imre, who died in this place.
The company was established in 1991 and in 2008 in honor of Prince Imre was named to St.Imre Pinceszet (winery).
The owners of the company are Hungarians and has over 50 employees in our three locations.
We are dealing with: grapes buying, processing, winemaking, bottling and sales.
Besides the production of Kunsági farmers, we buy large quantities of white and blue grapes from the Szekszárd, Tolna, Hajós-Baja and Mátra wine regions. The various varieties cultivated on different regions are carefully separated from each other. In our winery, since our foundation, we have been focusing on continuous innovation. Traditional grape processing methods have been replaced by reductive fermentation technology, and we use modern technical equipment from grape harvesting to bottled wine sales.
The efficiency of our marketing work, the satisfaction of our consumers, and the quality of our wines grow steadily. With our wines, we regularly take part in various wine competitions and exhibitions, where the profession welcomes our products.
Felső- magyarország kedvezőbb adottságú területeiről válogatott alapanyagból, önálló arculatú, zamatos minőségi bor készül. A szigorú reduktív technológiával elkészített Chardonnayban a fajta jellegzetességei szépen kikerekednek. Üde, gazdag zamatú, elegáns savakkal rendelkező, harmonikus bor.
Fogyasztását 10-12 °C -ra lehűtve fehér húsok, sültek, halételek mellé ajánljuk.
A Duna-Tisza közén elterülő területek gondosan válogatott szőlőjéből készül ez a bor.
A Kékfrankosokra oly jellemző rubinvörös szín, fűszeres illat és bőséges cserzőanyag-tartalom. a palackban lévő borban megtalálható.
Elsősorban paprikás, nehéz ételekhez fogyasztva 16-18 °C-on mutatja meg valódi értékét.
A Kunsági borvidékről származó illatos szőlőkből gondos házasítással összeállított Muskotály, cégünk egyedi terméke. A behízelgő, gyümölcsös illatanyagok és a félédes kategória szinte garancia arra, hogy hölgyek kedvenc italává válik.
12-14 °C -ra lehűtve, desszertek, édes sütemények mellé kínáljuk.
A Kunsági borvidéken termelt Kékfrankos és Cabernet franc szőlőfajta termését gondosan kiválogatva, héjon erjesztve és évjárat szerint házasítva készül ez az intenzív illatú, íz- és zamatanyagokban gazdag, kellemes cserzőanyag tartalmú, markáns, red, semi-sweet. Vadhúsokhoz, fűszeres nehéz ételekhez, marhahúsokhoz, máj ételekhez ajánljuk
16-18 °C -os hőmérsékleten.
A Kunsági borvidékről származó illatos szőlőkből gondos házasítással összeállított Muskotály, cégünk egyedi terméke. A behízelgő, gyümölcsös illatanyagok és a félédes kategória szinte garancia arra, hogy hölgyek kedvenc italává válik.
12-14 °C -ra lehűtve, desszertek, édes sütemények mellé kínáljuk.
A Kunsági borvidéken termelt Kékfrankos és Cabernet franc szőlőfajta termését gondosan kiválogatva, héjon erjesztve és évjárat szerint házasítva készül ez az intenzív illatú, íz- és zamatanyagokban gazdag, kellemes cserzőanyag tartalmú, markáns, red, semi-sweet. Vadhúsokhoz, fűszeres nehéz ételekhez, marhahúsokhoz, máj ételekhez ajánljuk
16-18 °C -os hőmérsékleten.
Zempléni Furmint borunk halvány zöldes-sárga, illatos, tüzes, szájban száraz, kellemes savérzetű. Ízében a minerális fanyarság mellett, a magas alkoholtartalom melegsége érezhető. Üdeség, elegancia, harmónia jellemzi.
Fogyasztása 12 °C-on ajánlott, előételekhez, levesekhez, szárnyasokhoz, sült húsokhoz, pirított májhoz, vesevelőhöz.
A Kunsági borvidék területi kiterjedése és termelt bormennyisége alapján legnagyobb borvidékünk. Kedvezőbb adottságú területeiről válogatott alapanyagból, önálló arculatú, zamatos minőségi bor készül. A szigorú reduktív technológiával elkészített Chardonnayban a fajta jellegzetességei szépen kikerekednek. Üde, gazdag zamatú, elegáns savakkal rendelkező, harmonikus bor.
Fogyasztását 10-12 °C -ra lehűtve fehér húsok, sültek, halételek mellé ajánljuk.
A Kunsági borvidék területi kiterjedése és termelt bormennyisége alapján legnagyobb borvidékünk. Kedvezőbb adottságú területiről válogatott alapanyagból önálló arculatú, zamatos minőségi bor készül. Divatos, modern technológiával készülő, a szőlő eredeti zamatát megőrző, üde, fűszeres, elegáns illatú bor, melyet félédes jellege tesz kerekké.
A bor fogyasztását 12 °C-ra lehűtve, desszertek, édes sütemények mellé ajánljuk.
A Kunsági borvidék területi kiterjedése és termelt bormennyisége alapján hazánk legnagyobb borvidéke. Kedvezőbb adottságú területeiről válogatott alapanyagból készült ez a friss, üde, gyümölcsillatú, élénk savérzetű könnyű rose bor.
A bor fogyasztását különféle sajtok, sültek és halételek mellé 10-12 °C-ra hűtve ajánljuk.
A Kunsági borvidék területi kiterjedése és termelt bormennyisége alapján hazánk legnagyobb borvidéke. Kedvezőbb adottságú területeiről válogatott alapanyagokból önálló arculatú, zamatos minőségi bor készül. Kunsági Kékfrankosunk fűszeres illatú és zamatú, karakteres savakkal rendelkező, markáns, rubinvörös száraz bor.
A bor fogyasztását 16-18 °C-ra lehűtve, elsősorban paprikás éltelek mellé ajánljuk.
A Kunsági borvidék területi kiterjedése és termelt bormennyisége alapján a legnagyobb borvidékünk. Kedvezőbb adottságú területeiről válogatott alapanyagból önálló arculatú, zamatos minőségi bor készül.
Harmonikus összhatású, íz- és illatanyagokban gazdag borunkat 16-18 °C-on, magyaros ételek, vadhúsok mellé ajánljuk.
A Kunsági borvidék területi kiterjedése és termelt bormennyisége alapján hazánk legnagyobb borvidéke. Kedvezőbb adottságú területeiről válogatott alapanyagokból önálló arculatú, zamatos minőségi bor készül. Kunsági Kékfrankosunk fűszeres illatú és zamatú, karakteres savakkal rendelkező, markáns rubinvörös félédes bor.
Fogyasztását 16-18 °C-ra hűtve, vadból és marhahúsból készült sültekhez ajánljuk.
A Duna–Tisza közén elterülő területek gondosan válogatott szőlőjéből készül ez a száraz bor. A Kékfrankosokra oly jellemző rubinvörös szín, fűszeres illat és bőséges cserzőanyag tartalom a palackban lévő borban található meg.
Elsősorban paprikás, nehéz ételekhez fogyasztva, 16-18 °C-on mutatja meg valódi értékeit.
A Duna–Tisza közén elterülő területek gondosan válogatott szőlőjéből készül ez a száraz bor. A Kékfrankosokra oly jellemző rubinvörös szín, fűszeres illat és bőséges cserzőanyag-tartalom a palackban lévő borban található.
Elsősorban paprikás, nehéz ételekhez fogyasztva 16-18 °C-on mutatja meg valódi értékeit.
Torreador (torrero) általában a bikaviadalok azon szereplőinek összefoglaló elnevezése, akik gyalogosan küzdenek a bikával.
Ezt a bort azoknak ajánljuk, akik kedvelik a mediterrán hangulatot és szívesen fogyasztanak el baráti beszélgetések mellett egy-egy pohár bort.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C .